Göz Kapağı Şişmesi
Göz kapağı şişmesi göz çevresini kaplayan bağ dokunun iç yüzeyinin iltihap kapması sonucu aşırı sıvı birikmesi ile ortaya çıkar

Göz Kapağı Şişmesi Nasıl Ortaya Çıkar ?
Göz kapağı şişmesi göz çevresini kaplayan bağ dokunun iç yüzeyinin iltihap kapması sonucu aşırı sıvı birikmesi ile ortaya çıkar. Göz kapağı şişmesi ağrılı ve ağrısız olmak üzere iki şekilde ortaya çıkar. Göz bölgesinin alt ve üst tabakasında görülebilir. Göz ve cilt sağlığını tehdit eden ciddi bir sağlık sorunudur. Belirtilerin şiddetli görülmesi durumunda vakit kaybetmeden uzman doktora görünmek gerekir.
Göz Kapağı Şişmesi Oluşma Sebepleri Nelerdir ?
Göz kapağı şişmesi bir çok sebeple ortaya çıkabilir. Göz kapağı şişmesi ciddiye alınmadığında kişide görme kaybına neden olabilir. Göz alerjisine neden olan makyaj malzemeleri, göz nezlesi, alerjik bakteri ve virüsler göz kapağı şişliğine neden olur. Arpacık rahatsızlığı olanlarda, göz enfksiyonu, göz kapağı iltihabı, göz yaralanması, lens temizliğine dikkat etmemek göz kapağı şişliğini tetikler. Uzun süre uyuyanlarda, ağlayanlar ve vücuda aşırı sodyum almak göz kapağı şişmesine neden olur.
Göz Kapağı Şişmesi Nasıl Tedavi Edilir ?
Göz kapağı şişmesi tedavisinde ilk yapılan işlem göz kapağı şişmesine neden olan etmenler tespit edilir. Neden olan etmenler ortadan kaldırılır. Böylece kişi rahatsızlıktan kurtulur. Alerjiyi kesen antihistamin içeren göz damlaları uzman doktor kontrolünde kullanılır. Ağız bölgesinden alınan ilaçlar etkili sonuçlar verir. Göz damlası ve merhemler kullanılır. Enfeksiyon durumlarında gerekirse antibiyotik kullanılır. Lens kullanırken dikkat etmek gerekir.
